Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2021 21:12 - Индианско жилищно училище "Камлупс" за предполагаемата връзка на кралицата с изчезналите деца
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1290 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.06.2021 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Индианско жилищно училище "Камлупс" за предполагаемата връзка на кралицата с изчезналите деца

image

Публикувано преди 2 седмици 

На 31 май 2021 г.

От Арджун Валияimage 
 


image

https://www.youtube.com/watch?v=Q74ZiOt37cQ&t=3s

https://www.youtube.com/watch?v=nfhVn5k&t=1s

НАКРАТКО
  • Фактите:

    Останки от 215 деца наскоро бяха открити на място в близост до някогашното жилищно училище в Камлупс, в Британска Колумбия, Канада. Оцелял от училище Уилям Кумбс споделя историята си за предполагаемо посещение на кралицата.

  • Отразяват върху:

    Защо геноцидът на коренното население не само в Канада, но и по целия свят не е „разгласен като Холокоста?

 

 

В Камлупс, Британска Колумбия, Канада, наскоро бяха намерени останки от 215 деца, погребани на мястото на местно жилищно училище. Откритието е направено от Tk"emlъps te Secwйpemc First Nation с помощта на проникващ в земята радарен специалист. Местното училище се нарича индийското жилищно училище Камлупс и е функционирало от 1890 до 1969 г. В този момент федералното правителство поема администрацията от католическата църква, за да го управлява като резиденция за еднодневно училище, до затварянето през 1978 г.
Tk"emlъps te Secwйpemc заяви, че работят със Службата за наблюдение на BC, като се свързват с домашните общности на учениците, защитават останките и работят с музеи, за да намерят записи за тези смъртни случаи.

Жилищните училища в Канада са създадени от канадското правителство и се администрират от църкви, тази система може да бъде проследена до 1830-те години. Децата от коренното население бяха насилствено отнети от родителите си и индоктринирани в евро-канадския и християнския начин на живот. Целта на хартия беше да ги асимилира в масовото канадско общество. Жилищната училищна система официално функционира от 1880-те до последните десетилетия на 20-ти век. Децата в тези училища бяха убити, физически и сексуално малтретирани и често изчезваха и подлагани на тежък труд. Това не беше нищо повече от мъчения. Всичко това беше направено под прикритието на добра воля и необходимост. Тези деца също са били подложени на много медицински и хранителни експерименти.

През 30-те години на миналия век всички местни родители са били принудени да предадат законното попечителство над децата си на директор или служител на църквата, всички под надзора на Министерството на мините и ресурсите.

„Бях само на осем и ни изпратиха от англиканското училище в Алерт Бей до индийската болница Нанаймо, управляваната от Обединената църква. Те ме държаха изолиран в малка стая там повече от три години, сякаш бях лабораторен плъх, хранейки ме с тези хапчета, правейки ми снимки, от които се разболях. Двама от братовчедите ми вдигнаха голям шум, крещяха и се отбиваха през цялото време, така че сестрите им направиха снимки и двамата веднага умряха. Направено е, за да ги заглуши. ” - Джаспър Джоспех, шестдесет и четири годишен мъж от Британска Колумбия, говорейки, докато очите му се пълнеха със сълзи. ( източник )

Неотдавнашното откритие в Камлупс определено не е изолиран инцидент и с него, отразявайки последните заглавия, бих искал да насоча вниманието ви към историята на оцелял от конкретното жилищно училище на име Уилям Кумбс.

 

Неговата история беше извадена на бял свят от канадския писател и бившия министър на Обединената църква в Порт Албърни в Британска Колумбия, Кевин Анет. Анет е обучен и ръкоположен в Канадската обединена църква и заема редица успешни позиции. В тази позиция той разбра за твърдения за сексуално насилие и други жестокости, нанесени на коренното население. Той започна да копае по-дълбоко и откри, че църквата му продава земя за дърводобив и разработване на копаене, без да казва на местните местни общности, които са били с впечатлението, че има договори, които им дават право да се борят срещу подобно развитие.

След като се опита да разобличи тези престъпления, Анет беше освободен от позициите си в църквата и оттогава беше подложен на мащабна кампания за убийство на герои. Оттогава той изобличава престъпленията на църквата, държавата и увенчава делото на живота си. Той и историята на Уилям Кумбс бяха подложени на „развенчаване“. Ето пример от Ройтерс , но изглежда той изобщо не развенчава много. По-скоро изглежда, че е хит за убийство на герои.

Историческите доказателства, представени в книгата на Анет „ Убийство с декрет: Престъплението на геноцида в Канада: Противоположен доклад на„ Комисията за истина и помирение “ показват, че канадската държава, създадена от британската корона, се е опитала да се възползва от придобиване на Канада с всички необходими средства.

 

Убийството с указ е нецензуриран запис на планираното унищожаване на деца от коренното население в убийствените канадски „индийски училища за настаняване“. Той се издава като коригиращ контрадоклад за съдебната грешка от страна на Църква и държава, известен като „Комисията за истина и помирение“ (TRC). Въз основа на свидетелски показания и архивна документация, умишлено потиснати или игнорирани от TRC, „Убийство с декрет“ доказва, че геноцидът на коренното население е започнал като ръководена от религията кампания и продължава да бъде умишлена правителствена политика в Канада. Този Counter Report разкрива тези изумителни факти:

В по-ранна книга „ Unrelenting “ Кевин Анет разказва историята на Уилям Кумбс. Това е история, за която обаче не изглежда да има преки доказателства.

Уилям Кумбс е жител на индийското резидентско училище Камлупс в Камлупс, Британска Колумбия, през 1964 г., когато училището е посетено от кралицата и принц Филип. Кумбс твърди, че след завеждането на децата на „пикник“ до популярно местно място, известно като Мъртвешкия поток, десет от съучениците му са били отделени от групата и отведени от кралицата и принц Филип. Нито едно от тези деца не е видяно отново.

Въпрос на публично досие е, че кралицата е посетила Канада през октомври 1964 г. за стогодишнината от Конфедерационните конференции в Отава. Няма данни за това, че е посещавала училището в Камлупс през това време, но това не означава непременно, че не е гостувала. Тя също посети град Камлупс през 1959 г., докато жилищното училище все още работеше.

Според Кумбс, свидетелство, дадено на Анет,

Аз съм вътрешен танцьор на салишки дух и съм на 56 години. Живея във Ванкувър, Канада. Преживял съм жилищните училища в Камлупс и Мишън, управлявани от Римокатолическата църква. Претърпях ужасни мъчения там, особено от брат Мърфи, който уби най-малко две деца. Бях свидетел как хвърля едно дете от триетажен балкон до смъртта си. Той ме постави на багажник и ми счупи част от костите, в мазето на училището Камлупс, след като се опитах да избягам. Видях също той и друг свещеник да погребват дете в училищната градина една вечер.

През октомври 1964 г., когато бях на 12 години, бях затворник в училището в Камлупс и бяхме посетени от английската кралица и принц Филип. Спомням си, че беше странно, защото те дойдоха сами, без големи фанфари или нищо. Но аз ги разпознах и директорът на училището ни каза, че това е кралицата и всички получихме нови дрехи и добра храна за първи път от месеци в деня преди да пристигне.

В деня, в който кралицата стигна до училището, аз бях част от група деца, които отидоха на пикник с нея и съпруга й и някои от свещениците, до една поляна близо до Крик Мъртвеца. Спомням си, че беше странно, защото всички трябваше да се наведем и да целунем крака й, бял завързан ботуш.

След известно време видях кралицата да напуска пикника с десет деца от училището и тези деца никога не се върнаха. Никога не сме чували нищо повече за тях и никога повече не сме ги срещали, дори когато сме били по-големи. Всички бяха от там, но всички изчезнаха.

Изчезналата група бяха седем момчета и три момичета на възраст от шест до четиринадесет години. Всички те бяха от интелигентната група в клас. Две от момчетата бяха братя и бяха Метис от Квенел. Фамилията им беше Арнузе или Арнолд. Не помня останалите, само от време на време собствено име като Сесилия и имаше Едуард.

Това, което се случи, беше свидетел и на моя приятел Джордж Адолф, който по това време беше на 11 години и също беше студент там. Но той вече е мъртъв.

По-долу има кратко видео, на което Кумбс говори. Под него има видео на предполагаема медицинска сестра, която обсъжда предполагаемия си разказ за убийството на Кумбс. Очевидно се готвеше да излезе публично със своята история относно изчезналите деца.








Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39745406
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031