Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03 07:51 - ОТКЪДЕ СЕ ПОЯВЯВА РОДА ВОКИЛ (УКИЛ) и ЗАЩО ИМА ВРЪЗКА С РОДА ДУЛО!
Автор: bulgaros0varvaros Категория: История   
Прочетен: 3682 Коментари: 12 Гласове:
5

Последна промяна: 28.03 08:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Искам да вмъкна още няколко неща за нашите историци, които явно са по родствена линия в България и не им се отдават езиците. Да не се чудят много, защо родЪТ - ДУЛО или (Д(и)УЛО(мъ) Дилом(Ъ) се променя за кракто време на ВОКил (Укил) и след кратко кануване на вече смесения брак с гъркиня пак се завръща стария род - ДУЛО на сцената. Родът ВОКИЛ е отражение на ДУЛО, които два рода означават - ВЪЛК. Единия е старобългарски род, а другия вече новобългарски с гръцки и славянски елементи. Как? От имената разбираме, че кан Тервел си е взел гъркиня за жена (Анастасия), явно по политически причини. Съуправляват (бащите) със синове. Помагат на византийците срещу арабите, не защото българите се уплашили какво ще последва след Константинополис, а защото вече е била налице гръцката връзка. А родът Вокил е много хитро измислен и го виждам толкова ясно, тъй като знам гръцкия език. ВОКил (Укил) или (Окил) е вълк на новобългарски с гръцки и славянски елементи, ако го прочетем отзад напред, ТОЙ е лико(В) лик(У) лик(О), което в превод на гръцки ,,ЛИКО" означава ВЪЛК. Та да не се чудят историците много много, защо така. Последен и неясен кан, който е известен е Токту, записан като ДУЛО, но може би е бил от рода Угаин, което е съмнително. Умрял е много бързо, сигурно елиминиран по най-бързия начин от новосъздалите се родове. Предполага се, че синът му кан Крум е от рода ДУЛО, и е точно така в действителност. Гърците са искали да ни разпердушинят още в зародиш при създаване на държавата с женитбата на кан Тервел и Анастасия, и почти са успяли. Гъркините и до ден днешен са доминираща част в Гърция пред мъжете си - ФАКТ! А на гологлавите, още се гледа в Гърция на съмнителни личности и варвари - ФАКТ!

Затова кан КРУМ СТРАШНИ си прави чаша от черепа на византиеца, които ЯВНО са заличили баща му.

Преведете си ВЪЛК през гугле транслейт, ако не знаете гръцки, а едното им от 3- те плюс 2 словосъчетания - 5 (и) наподобява на (у) латинско. 


Тагове:   вокил и дуло,


Гласувай:
5
01. barin - Здравей. И аз съм на мнение, че при ...
28.03 09:04
Здравей. И аз съм на мнение, че при кан Крум се завръща родът Дуло на власт. Днес, 28-ми март, е св. Боян-Енравота, първата християнска жертва в България. Той също е от рода Дуло.
Поздрави!
цитирай
2. dobrodan - Скъпи приятелю,
28.03 10:59
името Окил се извежда елементарно от стария език. Ок - стрела. Ил, ел - народ (по-късно придобива и значението на "страна, територия". Думата "лик" извеждаме по следния начин: ольi-kьi. Или висок, издигнат, почтен и т. н. Гърците са имали навика да изпускат първата гласна от тюркоезичните думи, което противоречи на правилата в езика им, не е ясно защо.
Уважавам опитите Ви в тая насока, но се боя, че няма да постигнете желания напредък, преди поне мъничко да се запознаете със древния - ама наистина древен, гърците прекрасно са знаели това - прабългарски език.
Ако искате и имате време, то в блога ми има преведена книгата "Тюркоезичният период в европейската история".
След прочитането й ще Ви бъде стотици пъти по-лесно да разберете кое откъде идва и как е станало всичко това.
С уважение: Добрев, обикновен българин.
цитирай
3. panazea - Радвам се за друга гледна точка !
28.03 12:08
Тя ни кара да мислим !
Панацея
цитирай
4. bulgaros0varvaros - Скъпи приятелю, ще викаш на дядо ти! ;)
28.03 14:11
dobrodan-e utro, нали знаеш, че думичка тюрю е тръгнала от далечен Китай, тюркчеещия се, и се разпространила в Монголия и след това около тях, а много преди това - вече е имало финикийски и гръцки, всъщност гръцки никога не е имало, а ЕЛЛИНИКА. Къде си тръгнал - ТИ, с твоите тюркски изцепки при батковците във висшата лига, да те пита - човек? Иначе... разбрах, че си компетентен във всяка една манджа с грозде.

Твърдото и чисто (Ъ) е запазена китайска марка в тюркския измислен език. :)

Така като ни гледаш нас българите да приличаме на китайци или монголци, остави турците - те са съвсем друга сбирщина от камилари и козари.

Старобългарския език си е жива коптица създадена от древните еллини (гърци), а кирилицата е жива еллиника (новогръцки) - колкото и още повече да ни боли. Вземи ти научи още по-старите езици, че да ти светне лампичката! За начало ти предлагам финикийския, ако не се намира в библиотеката, пробвай с репликата му - еллиника (ГРЪЦКИ).

И като ти говоря за езици, ти говоря за фонетична писменост, а не за змии и гущери по скали. Ей от такива като теб, нашата стара коптско-българска миксирана писменост е писана в таблицата на тюркчеещите се...

Има руническо старобългарско писмо от Волжка България, не едно. Там присъстват букви от коптицата и старобългарски не малко - други, които до ден днешен още не са разчетени и са пълна мистерия за света. Къде виждаш там тюркски? Ти маймуна ли си, или се опитваш мен да ме правиш на маймуна?

Хайде да не ме занимаваш с псевдо тюркското ти блокче и книжките от хиляда и една нощ! ;)

Поздрави от Аладин и седемте козлета... :)
цитирай
5. dobrodan - Мдаа, дядо ми (и двамата) ти пращат много здраве от оня свят.
28.03 15:15
Висшата лига ще ти остане недостижима, защото за там се иска повечко мозък.
Древните "елини" са си живи "селяни", но това през гръчки език няма как да ти се получи. Да, това означава етнотерминът "елини", не гледай умно.
Ти ако си коптски негър, добре. Останалите не сме. Впрочем думата "коп" не е негърска.
Свикни, че първо се чете, а после се пишат дивотиите, които си наплескал!
Аз къде съм тръгнал не е твойта работа. Хайде, умнико, преведи си го:
"Quod licet Iovi, non licet bovi."
Като хванат пълни неграмотници (аналфабети, да ти е по-лесно) да обясняват кое как е, направо се пръскам от смях.
Бъди забавен, науката е далече на светлинни години от ........"мисленето" ти.
И....думата "идиот" не е гръкоезична. Тюркоезична е. Наистина означава "пълен с идеи".
Виждам, че в това й значение ти е непозната.
цитирай
6. bulgaros0varvaros - По голям идиот от теб няма...
28.03 15:34
Защо тюрчеещите турци пишат на латинаца, която е гръцка реплика, а не пишат на тюркския - змии и гущери за който скачат като петли, че е техен? Защото си идиот, че и още толкова и Господ не може да ти помогне за обратното. Еллина може да е селянин, ама живее 100 пъти по-добре от плюнката Добродан-ско утро, има си писменост - собствена, сплотен народ, една камара острови, две камари история и ще си премести Добродан-ско утро в другия крачол. ;)
цитирай
7. panazea - Здравей !
28.03 17:59
Ние си го знаем Добродан .
Не му се връзвай !
цитирай
8. panazea - Благодаря , че ми напомни ! Внукът ми е Боян !
28.03 18:01
barin написа:
Здравей. И аз съм на мнение, че при кан Крум се завръща родът Дуло на власт. Днес, 28-ми март, е св. Боян-Енравота, първата християнска жертва в България. Той също е от рода Дуло.
Поздрави!

Тони
цитирай
9. dobrodan - Знаеш ли, клети ми малоумнико, кой даде буквите на гърците?
28.03 18:31
Знаеш ли кой е Кадъм и какво значи името му?Знаеш ли що е Бан, Сиринга, трагедия, козел (трагос), абе изобщо нещо знаеш ли, се чудя.....поне Лин откъде идва като име, Одисей и кораба му Аргос......зарежи.
Приятни палячовщини ти пожелавам.
Роденият да пълзи никога не ще полети. От мен толкова.
Половината тюркски свят пише на кирилица, но това е непосилно за костния ти мозък. Погледни иврита, гъркофиле, и ще откриеш РУНИ. За мен не се грижи, работя и живея доста добре. Всеки ден месо, цигари, вино, плодове:). Не е ли да смучеш на ципурите главите и маслини на керемида с копър!, (рядко гнусна кухня имат долу), а жените- една за три, средно аритметично:):):).
Хайде (тая дума я имат и гърците), бегай у пясъчника да си играеш.
цитирай
10. bulgaros0varvaros - Не ми се спори с ДЕБИЛ, в превод от гръцки - ДЕМБЕЛИС...
29.03 00:13
Докато ти изкарвам факти, ти дрънкаш само тюркски приказки от Шехерезада!
Факт е, че българските канове са образовани в Константинопол, приели са християнството, пък и за довиждане са взели и някоя фонетична буквичка. Факт е, че нашата история се крепи на гръцките летописи, и трябва да си благодарен за това. Факт е, че тракийците са били колония на еллините, нищо че са били първи по тези земи и след това са им ползвали езикът. Факт е, че българските канове и князе и царе са имали еллиниди за жени, а не българки. Факт е, че до ден днешен пишем на гръцки и старобългарски, наречен целия този микс - кирилица, на братята О Кирилис ке О Методас от Тесальоники. Факт е, че сме дошли на тяхна земя и са ни научили да строим с камък, да боравим със злато. Факт е, че все още сме племенен съюз, а не държава - кланеща се на тюркския език и Анадола, като викат - дайте си ни ги, а после - вземете си ги.

П.П.
Аз съм чист българин, не се прекланям на никой. Гледам обективната истина, а не теории за относителността по тюркски и ирански приказки. Ако искаш може да се видим от близо и да си говорим за НЕГРИ, които толкова често използваш в постовете си? Нито съм гъркофиле (филе) в превод е ,,приятел," нито съм дрънчефил като теб, а съм здраво стъпил на земята - човек, а не маймунка като теб.

И да, по-добре гъркофил, отколкото анадолски - духач и лизач с тюркски привкус и загар. ;)

Поздрави на съфорумците по-горе.

Разбира се, че старобългарския род ДУЛО е продължил и след това. А на този Добродан-ско утро му чета бисерите от край време, маймунката му с маймунка. :)
цитирай
11. krumbelosvet - Само Ду-ел му е майката.
30.03 17:22
Щото кво по-естествено от гръцкото "лико" да стане Вокил?
И който гръмне (заколи, одуши, утепа) другия, той е прав!
Маймуни на финикийски палми, ха!
цитирай
12. balar - Оф,
30.03 17:26
поредният, който се опитва да изкара древните българи копанари! И къде е разликата между копти и монголи в качеството на предци? Цвета на кожата. И двете са еднакво неверни - това е приликата.

Една подсказка: Одрин/Одриси и Аспар/Испор. Плюс ДНК и Археология.

Ама вие си пишете, всеки има право да вярва в каквото си иска.

п.п. навремето като студент търсех връзка между Дингир и Тангра. тъй че по-леко ритай срещу туранската хипотеза, да не изриташ истината. А анадолците нямат нищо общо с истинските тюрки, те са семити или арменогърци, а турците са измислени от помака ататюрк, не напразно наречен така. те са измислица, като македонците. Това, че като ти говорят за тюрки си мислиш за турци само показва нивото на знанията ти.
Чесно казано предпочитам автохтонците пред радетелите на копанарския произход от СЕКТАТА на гайд.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bulgaros0varvaros
Категория: История
Прочетен: 9325
Постинги: 2
Коментари: 23
Гласове: 18
Архив
Календар
«  Септември, 2021  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930